Sfintele moaște ale Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț, în Slobozia

În anul 2023 Episcopia Sloboziei și Călărașilor sărbătorește 30 de ani de la înființare, în urma inițiativei vrednicului de pomenire, Preafericitul Părinte Patriarh Teoctist. În acest context aniversar în Eparhie se organizează mai multe activități care să marcheze această sărbătoare. În perioada 19 – 25 aprilie 2023, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Episcopia Sloboziei și Călărașilor organizează o serie de manifestări cu ocazia sărbătoririi hramului „Izvorul Tămăduirii” al străvechiului așezământ monahal „Sfinții Voievozi” din Slobozia. În cetatea Sloboziei va veni și va aduce multă binecuvântare pentru credincioșii Eparhiei, Racla cu sfintele moaște ale Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț – Mânăstirea Neamț, Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

Calendarul evenimentelor este următorul:

Miercuri, 19 aprilie 2023:
La ora 13:45 va avea loc primirea Raclei cu moaștele Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț la Catedrala Episcopală, urmată de slujba de Te Deum. La ora 14:30, după Slujba de Te Deum, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, soborul de preoți și credincioșii vor pleca într-o procesiune pe străzile municipiului Slobozia până la Mănăstirea „Sfinții Voievozi”, unde sfânta raclă va fi depusă, într-un baldachin în curtea sfântului lăcaș, spre închinare tuturor credincioșilor. În toată această perioadă, la Mânăstirea Slobozia se vor săvârși slujbe de priveghere, Acatistul Maicii Domnului și Taina Sfântului Maslu.  
Vineri, 21 aprilie 2023:
În ziua sărbătorii hramului Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii” va fi săvârșită Sfânta Liturghie de către Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, începând cu ora 08:30. La slujbă vor participa toți membrii clerici ai Permanenței Consiliului Eparhial, preacucernicii părinți protopopi ai Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și preoții din municipiul Slobozia. Împreună rugători vor fi și reprezentanți ai autorităților locale, județene și credincioși. După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, împreună cu soborul de slujitori, vor săvârși slujba specială din Săptămâna Luminată, a Aghesmei Mici.  
Duminică, 23 aprilie 2023:
Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, începând cu ora 09:00, va sluji Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de părinți consilieri ai Centrului Eparhial, de preacuvioșii părinți stareți de la mânăstirile Eparhiei și, bineînțeles, de credincioși. Racla cu sfintele moaște ale Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț – Mănăstirea Neamț, Mitropolia Moldovei și Bucovinei va rămâne spre închinare până marți, 25 aprilie 2023, după Sfânta Liturghie, când va fi pregătită pentru întoarcerea la Sfânta Mânăstire Neamț.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...