Prima Sfântă Liturghie la Mănăstirea Hagieni din județul Ialomița

           Duminică, 19 septembrie 2021, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit prima Sfântă Liturghie în biserica Mănăstirii Hagieni, după slujba de târnosire oficiată la vremea Vecerniei din ziua de sâmbătă.

           Răspunsurile liturgice au fost date de elevi și absolvenți ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijați de preacucernicul părinte profesor Alexandru Daniel Vasile.

           În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a hirotonit preot pe părintele diacon Neagu Cristian Marian, pe seama parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Lăcusteni, comuna Platonești, Protopopiatul Fetești.

           Preasfinția Sa a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie.

           În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Vincențiu a explicat pericopa evanghelică a zilei, despre asumarea Crucii lui Hristos, Crucea, fiind singura cale spre Mântuitorul, spre înălțarea la cer, alături de Hristos. Sfânta Cruce este semnul iubirii dumnezeiești și puterea pe care o dăruiește fiecăruia dintre noi în lupta cu ispitele vieții.

           Tot cu această ocazie, Preasfințitul Părinte a acordat „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler” domnului doctor Mihail Ghenov, pentru jertfelnicia și ajutorul arătat mai multor biserici și mănăstiri din cuprinsul Eparhiei.

           Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți la slujbă.

Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...