Sărbătoarea Schimbării la Față prăznuită la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia

     Vineri, 6 august 2021, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a adus bucurie duhovnicească obștii mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia, prin săvârșirea Sfintei Liturghii arhierești.

     Sub protia Preasfinției Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri: Florin Ionescu, Cristian Munteanu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacuvioși părinți și diaconi.

     Răspunsurile liturgice au fost date de corurile reunite ale Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” și al mănăstirii, dirijate de preacucernicul părinte profesor Daniel Alexandru Vasile.

     În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre semnificația minunii Schimbării la Față a Domnului, înfăptuită pe muntele Tabor înaintea sfintelor Sale Patimi, mărturie a divinității Sale, despre harul pe care Mântuitorul Iisus Hristos ni-l dăruiește celor ce credem întru El și urmăm cuvintele Evangheliei Sale. 

     Preasfinția Sa a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și toți credincioșii care au primit dezlegare de la duhovnic pentru a primi Trupul și Sângele Mântuitorului.

     Preasfințitul Părinte Vincențiu a binecuvântat toți credincioșii: prunci, copii, tineri, adulți și vârstnici prezenți la Sfânta Liturghie. 

 

     Cuvântul de învățătură rostit astăzi va putea fi urmărit în format video și zilele următoare pe site-ul oficial al Eparhiei – www.sf-esc.ro. 

     Sfânta Liturghie din Duminica slăbănogului a fost transmisă live pe Rețeaua Informațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor – www.sf-esc.ro, platformă de streaming oferită de Asociația Lăcașuri Ortodoxe.

Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...