Slujbă arhierească la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia

     În ziua de 25 iulie 2021, Duminica a V-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia.

     Sub protia Preasfinției Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail Mîț, vicar eparhial și starețul mănăstirii, preacucernicii părinți consilieri  Florin Ionescu, Nicușor Silviu - Dascălu și Marius - Gabriel Purcărea, preoți și diaconi.

     Răspunsurile liturgice au fost date de corurile reunite ale Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” și al mănăstirii, dirijate de preacucernicul părinte profesor Cătălin Stanciu.

     Preasfinția Sa a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie.

     În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a hirotonit pe diaconul Alexandru Ștefan, ce va păstori, ca preot, parohia „Nașterea Domnului” din Municipiul Țăndărei, Protopopiatul Fetești, și pe tânărul  teologul Alin – Cosmin Radu l-a hirotonit diacon pe seama parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Stupinele, comuna Chirnogi, Protopopiatul Oltenița.

     În cuvântul său, Preasfinția Sa a vorbit despre ascultare ce  este o virtute ce are ca urmare răsplata imediată. Dumnezeu te răsplătește și aici, dar te va răsplăti și în viața viitoare. Faci ascultare și pui o presiune asupra ta să împlinești ceea ce ti s-a poruncit. Și această presiune pe care o pui asupra ta naște în sufetul tău bucuria. Iar bucuria aceasta creste când știi că plata ascultării este și aici, dar și în viața veșnică.

     Ierarhul a explica pericopa evanghelică, despre vindecarea celor doi demonizați din ținutul Gadarei, minune săvârșită de Mântuitorul Iisus Hristos. Cei doi demonizați sunt chipul omului fără Dumnezeu, batjocorit de puterea celui rău. Și de astfel de oameni este plină lumea și astăzi. Prezența la Biserică, împărtășirea cu Sfântul Trup și Sânge atât a noastră, cât și a copiilor noștri este un remediu puternic împotriva lucrării celui rău.

     Preacuviosul părinte stareț Arhimandritul Rafail, vicar eparhial, a mulțumit Preasfinției Sale pentru dragostea arătată obștii monahale din Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia și credincioșilor care au venit la Sfânta Liturghie.

     Cuvântul de învățătură rostit astăzi va putea fi urmărit în format video și zilele următoare pe site-ul oficial al Eparhiei – www.sf-esc.ro. 

     Sfânta Liturghie din Duminica Vindecări celor  doi demonizați

a fost transmisă live pe Rețeaua Informațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor – www.sf-esc.ro, platformă de streaming oferită de Asociația Lăcașuri Ortodoxe.

Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...