Înainte-prăznuirea hramului Mănăstirii Frățilești – Sudiți

          Marți, 20 iulie 2021, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la Mănăstirea Frățilești-Sudiți, cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”. S-a format o tradiție ca Preasfințitul să preîntâmpine hramul, poposind la această lavră monahală.

          Sub protia Preasfinției Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacuviosul părinte arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri, Florin Ionescu, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius – Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte Laurențiu Cioranu, Protopop de Slobozia, preacuvioși părinți stareți, preoți și diaconi, alături de mulțime de credincioși. 

          Dialogul liturgic a fost întreținut de un grup de elevi și absolvenți ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijați de preacucernicul părinte profesor Alexandru Daniel Vasile.

          În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a hirotonit diacon pe tânărul teolog Alexandru Ștefan, ce va păstori, ca preot, parohia „Nașterea Domnului” din Municipiul Țăndărei, Protopopiatul Fetești.

          La momentul rânduit din cadrul Sfintei Liturghii, Întâistătătorul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor a împărtășit toți copiii prezenți. 

          În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit celor prezenți despre marea evlavie pe care creștinii ortodocși o au pentru Sfântul Proroc Ilie, care, potrivit Sfintei Tradiții, va fi Înaintemergător al Mântuitorului Iisus Hristos la a doua Sa venire întru slavă; despre credința sa puternică și râvna pentru slujirea lui Dumnezeu.   

          După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa, împreună cu slujitorii și reprezentații autorităților județene și locale, au cercetat lucrările de pictură ale bisericii celei noi, care a fost sfințită în anul 2019.

          Cuvântul de învățătură rostit astăzi va putea fi urmărit în format video și zilele următoare pe site-ul oficial al Eparhiei – www.sf-esc.ro. 

          Sfânta Liturghie a fost transmisă live pe Rețeaua Informațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor – www.sf-esc.ro, platformă de streaming oferită de Asociația Lăcașuri Ortodoxe.

 

Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...