Duminica Cincizecimii la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia

           Anul acesta, în ziua de 20 iunie 2021, Duminica Rusaliilor sau Duminica Cincizecimii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia.

           Sub protia Preasfinției Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail Mîț, vicar eparhial și starețul mănăstirii, preacucernicii părinți consilieri  Florin Ionescu, Cristi Gavrilă, Nicușor Silviu - Dascălu și Marius - Gabriel Purcărea, preoți și diaconi. 

           Răspunsurile liturgice au fost date de corurile reunite ale Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” și al mănăstirii, dirijate de preacucernicul părinte profesor Alexandru Daniel Vasile.

           În cadrul Sfintei Liturghii s-au rostit cereri speciale pentru încetarea ploilor și pentru elevii și studenții care susțin examene în această perioadă. 

           În cuvântul său, Preasfinția Sa a vorbit despre Duhul Sfânt ce a venit deasupra ucenicilor în chip de limbi ca de foc, amintind de Turnu Babel, când odinioară, oamenii, plini de mândrie, voiau să zidească un turn, care să ajungă până la cer, Dumnezeu a despărțit prin amestecarea limbilor, această păcătoasă unire a popoarelor.

           Oarecând limbile au dezbinat lumea și au sfărâmat unirea cea păcătoasă, iar acum limbile cele ca de foc iarăși au adus unirea în lume și cei dezbinați iarăși s-au legat unii cu alții

           În Duminica de Rusalii s-a pogorât Duhul Sfânt în chipul limbilor celor ca de foc, pentru ca lumea cea dezbinată întru sine iarăși să se aducă la o unire, adică la împărăția lui Dumnezeu, la credință și la dragoste.

           După Sfânta Liturghie a fost oficiată și slujba specială, numită Vecernia plecării genunchilor, în cadrul căreia au fost rostite șapte rugăciuni, și au fost binecuvântate frunzele de nuc, simbol al limbilor celor ca de foc, ce au stat deasupra capetelor Sfinților Apostoli.

           Preacuviosul părinte stareț Arhimandritul Rafail, vicar eparhial, a mulțumit Preasfinției Sale pentru dragostea arătată obștii monahale din Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia și credincioșilor care au venit la Sfânta Liturghie și tuturor credincioșilor.

 

           Sfânta Liturghie din Duminica Rusaliilor a fost transmisă live pe Rețeaua Informațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor – www.sf-esc.ro, prin Agenția de Știri Lăcașuri Ortodoxe.

Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...