Slujba arhierească de Duminica Tomii la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia

      Anul acesta, în ziua de 9 mai 2021, Duminica a doua după Paști sau Duminica Tomii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia.

      Sub protia Preasfinției Sale, la Sfânta Liturghie au slujit Preacuviosul Părinte Arhimandrit Rafail Mîț, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri  Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea preoți și diaconi. 

      Răspunsurile liturgice au fost date de corurile reunite ale Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” și al mănăstirii, dirijate de preacucernicul părinte profesor Alexandru Daniel Vasile.

      În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit preot pe diaconul Marian Stănculescu, pe seama parohiei Popești cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae din cadrul Protopopiatului Oltenița, județul Călărași.

      În cuvântul său, Preasfinția Sa a vorbit despre încredințarea lui Toma, despre îndemnul Mântuitorului: „Nu fi necredincios, ci credincios” și fericirea pe care o afirmă Mântuitorul „Fericiți cei ce nu au văzut și au crezul !”

      Ierarhul i-a îndemnat pe credincioșii prezenți să ne întărim mai mult în credință și să ne bucurăm. Ne putem și noi atinge de Domnul cu inima, cu mintea, cu voința și chiar cu trupul, dar nu cu nevrednicie sau cu îndoială. Cu inima ne atingem de Domnul prin credință, evlavie și rugăciune curată, duhovnicească. Cu mintea ne atingem de Domnul prin citirea Sfintei Scripturi și a altor cărți ziditoare de suflet.

      Preacuviosul Părinte stareț Arhimandritul Rafail, vicar eparhial, a mulțumit Preasfinției Sale pentru dragostea arătată obștii monahale din Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia și credincioșilor care au venit la Sfânta Liturghie și tuturor credincioșilor.

 

Sfânta Liturghie din Duminica Tomii a fost transmisă live pe Rețeaua Informațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor – www.sf-esc.ro, prin Agenția de Știri Lăcașuri Ortodoxe.

 

Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...