Mănăstirea Slobozia și-a sărbătorit hramul de primăvară în prezența multor credincioși

      Vineri, 07 mai 2021, când Biserica Ortodoxă prăznuiește „Izvorul Tămăduirii”, o sărbătoare închinată Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea, monument istoric, cu hramurile „Sfinții Voievozi” și „Izvorul Tămăduirii” din Slobozia. 

      La Sfânta Liturghie, pe lângă slujitorii mănăstirii, au slujit parte din membrii Permanenței Consiliului Eparhial, preoți și diaconi. 

      Dialogul liturgic a fost întreținut  de monahii și frații mânăstirii și grupul de elevi ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia și masteranzi, dirijați de preacucernicul părinte profesor Alexandru Daniel Vasile.

      S-au rugat alături de ceilalți și credincioși și reprezentanți ai autorităților locale și județene.

      În cuvântul Său, Preasfințitul Episcop a vorbit credincioșilor despre ajutorul pe care-l primim prin rugăciunile către Născătoarea de Dumnezeu, despre puterea vindecătoare a apei ce s-a sfințit în această zi, despre ajutorul pe care sfinții îl dăruiesc sufletelor și trupurilor noastre.

      Preasfinția Sa a mulțumit credincioșilor pentru prezența întru număr foarte mare, rugându-L pe Dumnezeu ca anul viitor să putem aduce o icoană făcătoare de minuni, la această prăznuire, care să întregească tradiția și dragostea credincioșilor din Bărăgan, întreruptă de nemiloasa pandemie.

      După oficierea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a sfințit Aghiasma, după rânduiala specifică Săptămânii Luminate și a binecuvântat cu această Aghiasmă pe toți credincioșii prezenți.

      Obștea mănăstiri a pregătit 1000 de sticle de Aghiasmă, care au fost împărțite credincioșilor prezenți, respectându-se toate normele de igienă conform legislației actuale, în vigoare.  

 

      Sfânta Liturghie din ziua hramului a fost transmisă online pe Rețeaua Informațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor – www.sf-esc.ro, prin Agenția de Știri Lăcașuri Ortodoxe.

 

 

Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...