Preasfințitul Vincențiu a slujit la Mănăstirea Crăsani

      Duminică, 11 aprilie 2021, a patra Săptămână din Postul Mare, a Sfântului Cuvios Ioan Scărarul, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfântul Apostol Andrei” Crăsani, județul Ialomița.

      Din soborul slujitorilor au făcut parte preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri: Florin Ionescu, Cristi Gavrilă, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacuviosul părinte stareț Serafim și diaconi.

      Răspunsurile la strană au fost date de un grup coral de la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de către părintele profesor Daniel Alexandru Vasile.

      În cuvântul Său Preasfinția Sa, a vorbit credincioșilor despre credința în Iisus Hristos dacă vrem să ne mântuim și să fim miluiți de El, să avem credință tare, vie, curată și statornică. Altfel Dumnezeu ne aude și ne răspunde ca omului din Evanghelia de azi: „De poți crede, toate sunt cu putință celui ce crede!  Cred Doamne! Ajută necredinței mele!”

      Ierarhul a vorbit și despre cum ne putem întări în credință ca să scăpăm de îndoială și de cumplitele ei urmări. Numai prin rugăciune și post, prin deasă spovedanie și împărtășire. Căci așa a răspuns Mântuitorul ucenicilor Săi care L-au întrebat: „Pentru ce noi n-am putut să-l izgonim? ...Acest neam de demoni cu nimic nu poate ieși, decât numai cu rugăciune și cu post!” (Marcu 9, 28-29).

      În această Duminică din Postul Sfintelor Paști, Preasfinția Sa a hirotesit protosinghel pe preacuviosul părinte stareț Serafim, primind însemnele cuvenite: bederniță și Cruce pectorală.

      Colecta pentru Fondul Central Misionar a continuat și la acest popas duhovnicesc, unde credincioșii prezenți au dăruit din puținul lor pentru lucrarea socială a Bisericii Ortodoxe strângându-se suma de 786 de lei.

      După Sfânta Liturghie Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a binecuvântat toți credincioșii prezenți.

 

       Slujbele din Episcopia Sloboziei și Călărașilor vor putea fi urmărite de către credincioșii Eparhiei pe site-ul oficial www.sf-esc.ro, prin intermediul transmisiunilor live.

Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...