Duminica a III-a din Postul Mare. Slujire în sobor la Mănăstirea Coslogeni

      Duminică, 4 aprilie 2021, a treia Săptămână din Postul Mare, a Sfintei Cruci, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci” Coslogeni, județul Călărași.

 

      Din soborul slujitorilor au făcut parte preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri: Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte Vasile Viorel Dinu, Protopop de Călărași, preacuviosul părinte stareț Lucian și diaconi.

      Răspunsurile la strană au fost date de un grup coral de la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de către părintele profesor Daniel Alexandru Vasile.

      În cuvântul Său Preasfinția Sa, a vorbit credincioșilor despre Sfânta Cruce, ceea care a sfărâmat prin Înviere porțile iadului. Crucea ne-a deschis raiul și a biruit moartea. Crucea zdrobește pe diavoli și-i alungă dintre noi. Crucea este scară de mântuire a lumii care ne urcă la cer. Îndemnându-i pe credincioși să urce la Dumnezeu pe scara Crucii. Să ne împăcăm și să ne iubim prin jertfa Sfintei Cruci. Să ne silim a ne duce fiecare crucea noastră cu smerenie, cu răbdare și cu nădejdea mântuirii. Să nu deznădăjduim în boli, în suferințe și în mulțimea necazurilor vieții. Să ne gândim că toți părinții, înaintașii și sfinții noștri au suferit și și-au dus crucea cu răbdare și bucurie până la capăt. A vorbit și despre urmarea lui Hristos pe calea Crucii, în această perioadă a Sfântului și Marelui Post.

      Preasfinția Sa a împărtășit toți credincioșii, copii, tineri, maturi și seniori,  care au primit dezlegare de la duhovnic.

      Colecta pentru Fondul Central Misionar a continuat și la acest popas duhovnicesc, unde credincioșii prezenți au dăruit din puținul lor pentru lucrarea socială a Bisericii Ortodoxe strângându-se suma de 1065 de lei.

      După Sfânta Liturghie Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a binecuvântat toți credincioșii prezenți.

      Slujbele din Episcopia Sloboziei și Călărașilor vor putea fi urmărite de către credincioșii Eparhiei pe site-ul oficial www.sf-esc.ro, prin intermediul transmisiunilor live.

Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...