Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a slujit la Mănăstirea Chiroiu cu ocazia hramului

     Popas duhovnicesc de sărbătoarea Bunei Vestiri, joi, 25 martie 2021, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a slujit Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur, unită cu Vecernia, la Mănăstirea Chiroiu, care și-a serbat hramul.

      Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacuviosul părintele Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, părinții consilieri Florin Ionescu, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius - Gabriel Purcărea, un sobor de preoți și diaconi.

      Răspunsurile la strană au fost date de un grup coral de la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de către părintele profesor Daniel Alexandru Vasile.

      În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți, despre sărbătoarea Bunei Vestiri, de mesajul adus de Arhanghelul Gavriil, Fecioarei din Nazaret: „Bucură-te ceea ce ești plină de Dar, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei!” (Luca 1, 38), fiind începutul lucrării de mântuire a neamului omenesc, despre harul pe care Dumnezeu ni-l dăruiește în această binecuvântată prăznuire, pentru continuarea călătoriei spirituale în post și rugăciune. 

      Colecta pentru Fondul Central Misionar a continuat și la acest popas duhovnicesc, unde credincioșii prezenți au dăruit din puținul lor pentru lucrarea socială a Bisericii Ortodoxe suma de 1.099 de lei. Preasfinția Sa a mulțumit credincioșilor prezenți pentru generozitate în colecta făcută.

      Ierarhul a împărtășit parte din obștea mănăstirii și toți credincioșii pregătiți să primească Taina Sfintei Împărtășanii. 

      După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa și soborul de slujitori au săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori ai sfintei mănăstiri și pentru maicile care au trecut la cele veșnice.

 

      Slujbele din Episcopia Sloboziei și Călărașilor vor putea fi urmărite de către credincioșii Eparhiei pe site-ul oficial www.sf-esc.ro, prin intermediul transmisiunilor live.

 

Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...