Ctitoria lui Matei Basarab, gazda Sinaxei stareților din Episcopia Sloboziei și Călărașilor din anul 2019

Joi, 12 decembrie 2019, stareții și starețele din Episcopia Sloboziei și Călărașilor s-au întâlnit la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia, evenimentul desfășurându-se sub președinția Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

 

În ctitoria lui Matei Basarab, cea mai veche mănăstire din Eparhie, Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia, s-a săvârșit Sfânta Liturghie unde au slujit părinți stareți din Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

Preasfințitul Părinte Vincențiu, a ținut un cuvânt de învățătură despre importanța misiunii pe care fiecare slujitor în parte trebuie să o săvârșească în parohie și mănăstire, despre importanța conlucrării și ajutorării dintre mănăstirile eparhiei precum și obligativitatea cunoașterii și respectării regulamentului vieții monahale.

Preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail Mîț, Vicar Eparhial și Exarh suplinitor a prezentat pe referentul sinaxei preacuviosul părinte Protosinghel, Profesor Maxim Budea, ostenitor al Mănăstirii Sfinții Voievozi, care a prezentat referatul „Mănăstirea – Școala desăvârșirii. Misiunea monahală în lumea creștină. Principii, exigențe și obiective”.

 

Fiecare dintre stareții, egumenii și starețele care au participat la întâlnire a făcut, în continuare, o prezentare a viețuitorilor așezământului monahal, a programului liturgic și duhovnicesc al mănăstirii și un raport al activităților și proiectelor desfășurate de viețuitori pe întreg parcursul anului 2019.

În cadrul Sinaxei stareților și starețelor organizată la Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia s-a analizat și evaluat starea actuală a monahismului, cu plusurile și minusurile sale și importanța cunoașterii realităților atât duhovnicești, cât și administrative ale mănăstirilor.

 

Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...