Mănăstirea Slobozia. Slujba arhierească de Duminica Tomii

Anul acesta, în ziua de 5 mai 2019, Duminica a doua după Paști sau Duminica Tomii, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în biserica Mănăstirii „Sfinţii Voievozi” din Slobozia.


Sub protia Preasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie au slujit Preacuviosul Părinte Arhimandrit Rafail Mîţ, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri Daniel Enaşcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacuvioşii părinţi stareţi ai mănăstirilor din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, preacuviosul părinte Mihail, starețul Schitului Vovidenia Neamțului,  preoți și diaconi.


Răspunsurile liturgice au fost date de corurile reunite ale Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” dirijat de preacucernicul părinte profesor Alexandru Daniel Vasile.


Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a dăruit cruciulițe, iconițe și cărți de rugăciuni pentru grupul de eleve de la Școala Gimnazială din localitatea Ograda.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit preot pe diaconul Arion Radu Marius, pe seama parohiei Clătești cu hramul Adormirea Maicii Domnului din cadrul Protopopiatului Oltenița, județul Călărași.


În cuvântul său, Preasfinţia Sa a vorbit despre încredințarea lui Toma, despre îndemnul Mântuitorului: „Nu fi necredincios, ci credincios” și fericirea pe care o afirmă Mântuitorul „Fericiți cei ce nu au văzut și au crezul !”


Cu această ocazie Preasfinția Sa a mulțumit Înalpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan pentru odorul spiritual adus credincioșilor din Bărăgan.


Părintelui stareț Mihail, Preasfinția Sa i-a dăruit Ordinul Crucea Sloboziei pentru clerici și monografiile album, tipărite sub editura Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.


Preacuviosul Părinte stareț Arhimandritul Rafail, vicar eparhial, a mulțumit Preasfinției Sale pentru dragostea arătată obștii monahale din Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia și credincioșilor care au venit la Sfânta Liturghie și tuturor credincioșilor care cu răbdare s-au închinat la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Schitul Vovidenia Neamțului.


Preasfinția Sa a binecuvântat pelerinii care se închinau la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Schitul Vovidenia Neamțului, care se află într-un baldachin în curtea mănăstirii din Slobozia.


Credincioşii încă sunt aşteptaţi să se închine şi să se roage la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului, ce va rămâne la Mănăstirea Slobozia până luni, 6 mai 2019, apoi, după Sfânta Liturghie se va întoarce la Schitul Vovidenia, din Mitropolia Moldovei și Bucovinei.


Sfânta Liturghie din Duminica Tomii a fost transmisă live pe Rețeaua Informațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor – www.sf-esc.ro, prin Agenția de Știri Lăcașuri Ortodoxe.


Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...