Preasfințitul Vincențiu a slujit la hramul de primăvară al Mănăstirii, monument istoric, din Slobozia

Vineri, 3 mai 2019, când Biserica Ortodoxă prăznuiește „Izvorul Tămăduirii”, o sărbătoare închinată Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea, monument istoric, cu hramurile „Sfinții Voievozi” și „Izvorul Tămăduirii” din Slobozia. La slujbă au participat membrii Permanenței Consiliului Eparhial, preacucernicii părinți protopopi ai Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, preoți din municipiul Slobozia și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de corurile reunite ale Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” dirijat de preacucernicul părinte profesor Cătălin Stanciu.

S-au rugat alături de ceilalți pelerini și credincioși și reprezentanți ai autorităților locale, județene și centrale.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit preot misionar pe diaconul Ilie Mihalache, pentru Protopopiatul Fetești, îmbisericit la parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din orașul Țăndărei, județul Ialomița, iar diacon pe domnul Arion Radu Marius.

În cuvântul Său, Preasfințitul Episcop a vorbit credincioșilor despre ajutorul pe care-l primim prin rugăciunile către Născătoarea de Dumnezeu, despre puterea vindecătoare a apei ce s-a sfințit în această zi, despre ajutorul pe care sfinții îl dăruiesc sufletelor și trupurilor noastre.

Preasfinția Sa a mulțumit Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei, părintelui stareț Benedict și obștii Mănăstirii Neamț, părintelui egumen Mihail de la Schitul Vovidenia, pentru bucuria duhovnicească pe care a făcut-o credincioșilor Eparhiei noastre prin venirea icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Schitul Vovidenia Neamțului, în cetatea Sloboziei din Bărăgan.

După oficierea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a sfințit Aghiasma, după rânduiala specifică Săptămânii Luminate.

Sfânta Liturghie din ziua hramului a fost transmisă online pe Rețeaua Informațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor – www.sf-esc.ro, prin Agenția de Știri Lăcașuri Ortodoxe.

Foto credit: Episcopia Sloboziei și Călărașilor/Mihai Popîrlan

Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...