Procesiune pe străzile Sloboziei. Icoana Maicii Domnului de la Schitul Vovidenia – Mănăstirea Neamț este în Slobozia

Marți, 30 aprilie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, împreună cu toți preoții Eparhiei noastre și peste 4.500 de credincioși au întâmpinat la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Schitul Vovidenia – Mănăstirea Neamț, din Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

După oficierea slujbei de Te Deum, toți cei prezenți au pornit într-o procesiune spre Mănăstirea „Sfinții Voievozi”, important centru spiritual al zonei și cel mai vechi monument de artă religioasă din Eparhia Sloboziei și Călărașilor. Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului a fost depusă într-un baldachin spre închinare tuturor credincioșilor, alături de moaștele care străjuiesc Mănăstirea din Slobozia.

Pelerinajul a fost desfășurat cu ocazia hramului de primăvară al Mănăstirii din Slobozia, „Izvorul Tămăduirii”.

Vineri, Preasfinția Sa va sluji Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de un sobor de părinți consilieri ai Centrului Eparhial, preacucernici părinți  din municipiul Slobozia, preoți și diaconi.

Toți credincioșii sunt așteptați să se închine și să se roage la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Schitul Vovidenia – Mănăstirea Neamț, ce va rămâne la Mănăstirea Slobozia până luni, 6 mai 2019.

În toată această perioadă, ca bucuria duhovnicească să fie deplină, la Mănăstirea Slobozia se vor săvârși slujbe de Priveghere, Acatistul Maicii Domnului și Taina Sfântului Maslu.


Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...