Sfinții Trei Ierarhi sărbătoriți la Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia

Miercuri, 30 ianuarie 2019, când Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească la Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia, cel mai vechi așezământ monahal din Eparhie.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacuviosul Arhimandritul Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri: Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Cristi Gavrilă, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preoţi şi diaconi.

Preasfinţia Sa a împărtășit toți copii și a binecuvântat toţi credincioşii prezenți la Sfânta Liturghie.

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a vorbind despre viaţa şi activitatea celor trei ierarhi: Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Grigorie Teologul şi Sfântul Ioan Gură de Aur, care sunt făclii luminoase pentru noi credincioşii şi mari învăţători ai teologiei ortodoxe. Sfinţii Trei Ierarhi sunt normativi în viaţa Bisericii pentru interpretarea Sfintei Scripturi, pentru învăţătura de credinţă ortodoxă şi pentru viaţa liturgică a Bisericii noastre.

Preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, a mulțumit Preasfinției Sale pentru popasul de rugăciune făcut în Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia și pentru cuvântul ziditor de suflete.

Sâmbătă, 2 februarie 2019, Preasfinția Sa va sluji ca Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, pentru a sărbători Întâmpinarea Domnului și cei 25 de ani de la consacrarea ca episcop al Bisericii Ortodoxe Române.

La eveniment vor sluji 5 ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.


Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...