Praznicul Rusaliilor. Hirotonie de preot la Mănăstirea Slobozia

Duminică, 27 mai 2018, zi în care creştinii ortodocşi prăznuiesc „Cincizecimea” sau „Pogorârea Sfântului Duh”, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincențiu, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia.

La acest praznic al Rusaliilor, Preasfinția Sa a hirotonit întru preot pe diaconul Banu Ciprian - Loredan, pe seama parohiei Aprozi, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, Protopopiatul Oltenița.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată şi o slujbă specială, numită Vecernia plecării genunchilor, în cadrul căreia au fost rostite şapte rugăciuni, şi au fost binecuvântate frunzele de nuc, simbol al limbilor de foc ce au stat deasupra capetelor Sfinţilor Apostoli.

În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor prezenţi, Preasfinţia Sa a explicat însemnătatea marelui praznic al Pogorârii Duhului Sfânt, ziua venirii în lume, într-un chip nou, a Duhului Sfinţitor, rod al Jertfei şi Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, pentru ca toţi oamenii, care cred în Hristos, să se poată bucura de darurile Sale, în Biserica pe care Mântuitorul a întemeiat-o în această zi.

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți la slujbă.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...