Hramul de primăvară al Mănăstirii, monument istoric, din Slobozia

Vineri, 13 aprilie 2018, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte „Izvorul Tămăduirii”, o sărbătoare închinată Maicii Domnului, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea, monument istoric, cu hramurile „Sfinţii Voievozi” şi „Izvorul Tămăduirii” din Slobozia. La slujbă au participat membrii Permanenţei Consiliului Eparhial, preacucernicii părinţi protopopi ai Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, preoţi din municipiul Slobozia şi diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de corurile reunite ale Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” și „Sfântul Mare Mucenic Mina” al Protopopiatului Slobozia.

S-au rugat alături de ceilalţi pelerini şi credincioşi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, judeţene şi centrale.

În cuvântul Său, Preasfinţitul Episcop a vorbit credincioşilor despre ajutorul pe care-l primim prin rugăciunile către Născătoarea de Dumnezeu, despre puterea vindecătoare a apei ce s-a sfinţit în această zi, despre ajutorul pe care sfinţii îl dăruiesc sufletelor şi trupurilor noastre.

Preasfinţia Sa a mulţumit Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei, părintelui stareț Vichentie și obștii Mănăstirii Secu pentru bucuria duhovnicească pe care a făcut-o credincioşilor Eparhiei noastre prin venirea icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Secu în cetatea Sloboziei din Bărăgan.

După oficierea Sfintei Liturghii Preasfinţia Sa a sfinţit Aghiasma, după rânduiala specifică Săptămânii Luminate.

Sfânta Liturghie din ziua hramului a fost transmisă online pe Rețeaua Informațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor – www.sf-esc.ro, prin Agenția de Știri Lăcașuri Ortodoxe.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...