Popas de rugăciune în comuniune la Mănăstirea Slobozia

Duminică, 17decembrie 2017, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit SfântaLiturghie arhierească în biserica Mănăstirii „Sfinţii Voievozi” din Slobozia,cea mai veche mănăstire din Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

Sub protiaPreasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacuviosul părinteArhimandrit Rafail Mîţ, vicar eparhial, preacucernicii părinţi consilieriDaniel Enaşcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius GabrielPurcărea, preacuvioşii părinţi şi diaconi.

Mihai I, Regele României, pomenit la MănăstireaSlobozia

În cadrulSfintei Liturghii s-au rostit ectenii și rugăciuni pentru sufletul robului luiDumnezeu, Mihai I, Regele României, care a trecut la cele veșnice în ziua de 5decembrie 2017.

Parohia Răzvani din Protopopiatul Lehliu are un nouslujitor

La acest popas,Preasfinția Sa a hirotonit preot pe diaconul Constantin Nicolae Sandu pe seamaparohiei Răzvani, cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din ProtopopiatulLehliu.

PS Vincențiu le-a vorbit credincioșilor desprepedagogia desăvârșită folosită de Dumnezeu

În cuvântul Său,Preasfinţia Sa a explicat pericopa evanghelică a zilei despre cei chemați lamasa de nuntă, despre pedeapsa cu care Dumnezeu îi ceartă pe cei care nuascultă chemarea Lui. A vorbit despre pedagogia desăvârșită folosită deDumnezeu pentru îndreptarea oamenilor prin Legăminte și profeții mesianice.Istoria omenirii a devenit istoria mântuirii neamului omenesc.

Mihai I, Regele României, lămuriri istorice despreviața sa

Preasfinția Sa avorbit despre înmormântarea ultimului Rege al României, despre credința luiprofundă care l-a călăuzit în multele suferințe și încercări din lunga saviață, îndemnând credincioșii să ducă pomenirea lui din neam în neam.

Preasfinția Sa aîmpărtășit toți credincioșii (copii, tineri, adulți și vârstnici) care auprimit dezlegare de la preotul duhovnic.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a mulțumitcredincioșilor pentru generozitate

Colectadestinată persoanelor aflate în dificultate a continuat și în Duminica aceasta,credincioșii prezenți oferind darul lor în sumă totală de 764 lei, cu carepărintele stareț și vicar eparhial va ajuta pe cei săraci.

PreasfințitulPărinte Episcop Vincențiu a mulțumit credincioșilor pentru generozitateaarătată față de credincioșii Eparhiei, aflați în nevoie, care trebuie să simtăbucuria Nașterii Domnului prin grija noastră creștinească de le fi alături.

După SfântaLiturghie Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...