Veniți să vă închinați ! Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Rohia este în Slobozia

Vineri, 03noiembrie 2017, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, împreună cu toţipreoţii Eparhiei noastre şi peste 8.000 de credincioşi au întâmpinat laCatedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Rohiadincadrul Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, care a adus multă binecuvântarepentru credincioșii Eparhiei.

Preasfințitul Părinte Vincențiu mulțumește Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmaruluipentru odorul adus în Slobozia - IcoanaFăcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Rohia

După oficiereaslujbei de Te Deum, Preasfințitul Părinte Vincențiu a mulțumit Preasfințitului PărinteIustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului pentru dragostea arătată față decredincioșii din Bărăgan, prin trimiterea IcoaneiFăcătoare de Minuni a Maicii Domnului în Eparhia noastră.

Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de laMănăstirea Rohia purtată în procesiune pe străzile Sloboziei

Toţi ceiprezenţi au pornit într-o procesiune spre Mănăstirea „Sfinţii Voievozi”,important centru spiritual al zonei şi cel mai vechi monument de artăreligioasă din Eparhia Sloboziei şi Călăraşilor. Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului a fost depusă într-unbaldachin spre închinare tuturor credincioşilor, alături de moaştele carestrăjuiesc Mănăstirea din Slobozia.

Pelerinaj desfăşurat cu ocazia hramului Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia

Pelerinajul afost desfăşurat cu ocazia sărbătoririi hramului „Soborul Sfinților Arhangheli Mihail șiGavriil” (08 noiembrie) al străvechiului așezământ monahal „Sfinții Voievozi”din Slobozia.

Programul slujirii la Mănăstirea „Sfinții Voievozi”din Slobozia

Duminica dinaintea hramului,Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, începând cu ora 09:00, va sluji SfântaLiturghie arhierească, înconjurat de un sobor de părinţi consilieri aiCentrului Eparhial,preacuvioșii părinți stareți de la mănăstirile Eparhiei.

Doi ierarhi vor sluji la hramul Mănăstirii„Sfinții Voievozi” din Slobozia

În ziua sărbătorii hramuluiMănăstirii „Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil” (08 noiembrie) vafi săvârșită Sfânta Liturghie de către PreasfințitulPărinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului și Preasfințitul PărinteVincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, începând cu ora 09:00. Laslujbă vor participa toți membrii clerici ai Permanenței Consiliului Eparhial,preacucernicii părinți protopopi ai Episcopiei Sloboziei și Călărașilor șipreoți din municipiul Slobozia.

Toţicredincioşii sunt aşteptaţi să se închine şi să se roage la Icoana Făcătoare de Minuni a MaiciiDomnului de la Mănăstirea Rohia, ce va rămâne la Mănăstirea Slobozia până joi,9 noiembrie 2017.

Procesiunea cu Icoana Făcătoare de Minuni a MaiciiDomnului de la Mănăstirea Rohia a fost transmisă live pe site-urileAsociației Lăcașuri Ortodoxe și pe întreaga Rețea Informațională a EpiscopieiSloboziei și Călărașilor.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...