Praznicul Rusaliilor. Bucurie în comuniune la Mănăstirea Slobozia

În ajunul praznicului Rusaliilor, cubinecuvântarea și în prezența Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu s-asăvârșit slujba de priveghere la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” dinSlobozia.

A doua zi, Duminică, 4 iunie 2017, zi în care creştinii ortodocşiprăznuiesc „Cincizecimea” sau „Pogorârea Sfântului Duh”, Preasfinţitul PărinteEpiscop Vincențiu, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat SfântaLiturghie Arhierească la Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată şi o slujbăspecială, numită Vecernia plecării genunchilor, în cadrul căreia au fost rostiteşapte rugăciuni, şi au fost binecuvântate frunzele de nuc, simbol al limbilorde foc ce au stat deasupra capetelor Sfinţilor Apostoli.

În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilorprezenţi, Preasfinţia Sa a explicat însemnătatea marelui praznic al PogorâriiDuhului Sfânt, ziua venirii în lume, într-un chip nou, a Duhului Sfinţitor, rodal Jertfei şi Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, pentru ca toţi oamenii,care cred în Hristos, să se poată bucura de darurile Sale, în Biserica pe careMântuitorul a întemeiat-o în această zi.

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezențila slujbă.

Evenimentul a fost transmis live pe internet prin Agențiade Presă „Lăcașuri Ortodoxe”.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...