Slujbă arhierească de Duminica Tomii la Mănăstirea Slobozia

Anulacesta, în ziua de 23 aprilie 2017, Duminica a doua după Paști sau DuminicaTomii și când Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte pe Sfântul Mare MucenicGheorghe, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghiearhierească în biserica Mănăstirii „Sfinţii Voievozi” din Slobozia.

Subprotia Preasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie au participat PreacuviosulPărinte Arhimandrit Rafail Mîţ, vicar eparhial, preacucernicii părinţi consilieriDaniel Enaşcu, Florin Ionescu, Cristi Gavrilă, Nicușor Silviu Dascălu și MariusGabriel Purcărea, preacucernicul părinte protopop de Slobozia, Ionuț Butu,preacucernicul părinte protopop de Călărași, Ramon Eugen Ilie, preacuvioşiipărinţi stareţi ai mănăstirilor din cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor,preoţi şi diaconi.

Încadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit preot pe diaconul MariusSofian Luca, misionar al Protopopiatului Călărași, pe seama bisericii catedralăcu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din Municipiul Călărași, județul Călărași.

Încuvântul său, Preasfinţia Sa a vorbit despre încredințarea lui Toma, despreîndemnul Mântuitorului: „Nu fi necredincios, ci credincios” și fericirea pecare o afirmă Mântuitorul „Fericiți cei ce nu au văzut și au crezul !”, avorbit despre viaţa, eroismul credinţei şi jertfa prin care Sfântul MucenicGheorghe l-a mărturisit pe Hristos. A vorbit despre ajutorul spiritual pe careprăznuirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe îl dă fiecăruia dintre noi.

Cuaceastă ocazie Preasfinția Sa a mulțumit Înalpreasfințitului Părinte MitropolitTeofan, maicii starețe și soborului Mănăstirii Agapia pentru odorul aduscredincioșilor din Bărăgan și a dăruit cu Cruce de binecuvântare pentrubiserica mănăstirii.

PreacuviosulPărinte stareț Arhimandritul Rafail, vicar eparhial, a mulțumit PreasfințieiSale pentru dragostea arătată obștii monahale din Mănăstirea „Sfinții Voievozi”din Slobozia și credincioșilor care au venit la Sfânta Liturghie și tuturorcredincioșilor care cu răbdare s-au închinat la Icoana Făcătoare de Minuni aMaicii Domnului de la Mănăstirea Agapia.

PreasfințiaSa a binecuvântat pelerinii care se închinau la icoana făcătoare de minuni aMaicii Domnului de la Mănăstirea Agapia.

Credincioşiiîncă sunt aşteptaţi să se închine şi să se roage la Icoana Făcătoare de Minunia Maicii Domnului, ce va rămâne la Mănăstirea Slobozia până luni, 24 aprilie2017, apoi, la ora prânzului va fi pregătită și se va întoarce la Mănăstirea Agapia,din județul Neamț.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...