Duminica dinaintea Nașterii Domnului la Mănăstirea Slobozia

Duminică, 18decembrie 2016, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit SfântaLiturghie arhierească în biserica Mănăstirii „Sfinţii Voievozi” din Slobozia.

Sub protiaPreasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacuviosul părinteArhimandrit Rafail Mîţ, vicar eparhial, preacucernicii părinţi consilieriDaniel Enaşcu, Cristi Gavrilă, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și MariusGabriel Purcărea, preacuvioşii părinţi şi diaconi.

În cadrulSfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit diacon pe tânărul Mihai IonuțȘerban, urmând a fi hirotonit preot pe seama parohie „Sfântul Ierarh Nicolae”din Spanțov, Protopopiatul Oltenița

În cuvântul Său,Preasfinţia Sa a explicat pericopa evanghelică a zilei despre GenealogiaMântuitorului Iisus Hristos, despre mărturisirea de credință făcută de SfântulEvanghelist Matei că Iisus este Hristosul, fiul lui David, fiul lui Avraam,Mântuitorul așteptat de poporul ales, Cel promis de Creator și vestit deprofeți. Mântuitorul Iisus este începător al unui nou popor, născut din DuhulSfânt, adică al creștinilor.

Preasfinția Sa aîmpărtășit toți credincioșii (copii, tineri, adulți și vârstnici) care auprimit dezlegare de la preotul duhovnic.

Astăzi a fostultima Duminică în care s-a făcut colecta din Postul Nașterii Domnului, iar PreasfințitulPărinte Episcop Vincențiu a mulțumit credincioșilor pentru generozitateaarătată față de credincioșii Eparhiei, aflați în nevoie, care trebuie să simtăbucuria Nașterii Domnului prin grija noastră creștinească de le fi alături.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...