ANUNȚ IMPORTANT ! Măsuri de urgență privind procesiunea organizată cu ocazia Hramului Mănăstirii Slobozia

ANUNȚ IMPORTANT!

Măsuri de urgență privind procesiunea organizată cuocazia

Hramului Mănăstirii Slobozia

Comunicat de presă

Datorită condițiilormeteorologice nefavorabile avertizate de ANM cu cod galben de vânt și ploi și înjudețul Ialomița, Episcopia Sloboziei șiCălărașilor anunță că Procesiunea din data de 4 mai 2016 nu va mai avealoc.

Icoana Făcătoarede Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Vorona, Mitropoliei Moldovei șiBucovinei, va fi adusă în data de 4 mai 2016, ora 14:00, direct la Mănăstirea „SfințiiVoievozi” din Slobozia și va fi întâmpinată de către Preasfințitul PărinteEpiscop Vincențiu înconjurat de toți preoții din Episcopia Sloboziei și Călărașilorși credincioși din Slobozia.

În biserica mănăstiriise va săvârși slujba de Te Deum, iar după acest moment liturgic, sfânta icoanăva fi depusă într-un baldachin în curtea sfântului lăcaș, spre închinaretuturor credincioșilor.

Calendarulevenimentelor se va desfășura după următorul program:

Miercuri, 4 mai 2016:

La orele 14:00 vaavea loc primirea Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului la MănăstireaSlobozia, urmată de slujba de Te Deum.

În toată aceastăperioadă, ca bucuria să fie deplină, la Mănăstirea Slobozia se vor săvârșislujbe de priveghere, Acatistul Maicii Domnului și Taina Sfântului Maslu.

Vineri, 6 mai 2016:

În ziua sărbătoriihramului Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii” va fi săvârșită Sfânta Liturghie decătre Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, începând cu ora 09:00. La slujbăvor participa toți membrii clerici ai Permanenței Consiliului Eparhial,preacucernicii părinți protopopi ai Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și preoțiidin municipiul Slobozia. Împreună rugători vor fi și reprezentanți ai autoritățilorlocale, județene și credincioși.

Duminică, 8 mai 2016:

PreasfințitulPărinte Episcop Vincențiu, începând cu ora 09:00, va sluji Sfânta Liturghiearhierească, înconjurat de părinți consilieri ai Centrului Eparhial și depreacuvioșii părinți stareți de la mănăstirile Eparhiei.

Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului va rămâne spreînchinare până luni, 9 mai 2016, orele 10:00, când va fi pregătită pentruîntoarcerea la Sfânta Mănăstire Vorona.

Agenția de știri –„Lăcașuri Ortodoxe” va transmite online toate evenimentele, care vor putea fivizionate pe toată Rețeaua Informaționalăa Episcopiei Sloboziei și Călărașilor - www.sf-esc.ro [https://www.sf-esc.ro/] și www.lonews.ro [https://www.lonews.ro/] .

Biroul de Presă

al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

birpresesc@yahoo.ro
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...