Preasfințitul Părinte Vincențiu a slujit la Mănăstirea Slobozia

Duminică, 27 martie 2016, a douaSăptămână din Postul Mare, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşitSfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia.

Din soborul slujitorilor au făcutparte preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucerniciipărinți consilieri: Daniel Enaşcu, Florin Ionescu și Nicușor Silviu Dascălu,preacucernicul părinte Protopop de Fetești, Ionuț Costinel Voicu, stareți,preoţi şi diaconi.

În această Duminică, PreasfințiaSa a hirotonit preot pe diaconul Dorinel Necșulescu, pe seama parohiei Malu Icu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, Protopopiatul Urziceni.

Robului lui Dumnezeu Mihai I,Regele României, a fost pomenit la Sfânta Liturghie pentru sănătate.

Colecta pentru Fondul CentralMisionar a continuat și la acest popas duhovnicesc, unde credincioșii prezențiau dăruit din puținul lor pentru lucrarea socială a Bisericii Ortodoxe suma de 468de lei.

În cuvântul Său, Preasfinţia Sa avorbit credincioşilor despre pericopa evanghelică a vindecării slăbănogului dinCapernaum, despre Taina iertării păcatelor pe care Mântuitorul a lăsat-o înBiserica întemeiată de El și administrată de urmașii Sfinților Apostoli,episcopii și preoții Sfintei Biserici Ortodoxe.

În cadrul Sfintei Liturghii s-arostit ectenie de morți pentru părintele Alexandru Moțoc, care a trecut la celeveșnice.

Preasfinția Sa a binecuvântat obșteamonahală și toți credincioșii prezenți.

Sfânta Liturghie arhierească afost transmisă live pe internet prin Agenția de Presă „Lăcașuri Ortodoxe”.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...