Duminica dinaintea Nașterii Domnului la Mănăstirea Slobozia

Duminică, 20 decembrie 2015, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în biserica Mănăstirii „Sfinţii Voievozi” din Slobozia.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie au participat Preacuviosul Părinte Arhimandrit Rafail Mîţ, Vicar Eparhial, preacucernicii părinţi consilieri Daniel Enaşcu, Cristi Gavrilă, Florin Ionescu și Nicușor Silviu Dascălu, preacuvioşii părinţi preoţi şi diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit diacon pe tânărul George – Silviu Dinu, urmând a fi hirotonit preot pe seama parohie „Sfântul Ierarh Nicolae” din Gălbinași, Protopopiatul Oltenița, iar pe ierodiaconul Maxim l-a hirotonit ieromonah pe seama Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia.

În cuvântul său, Preasfinţia Sa a explicat pericopa evanghelică a zilei despre Genealogia Mântuitorului Iisus Hristos, despre mărturisirea de credință făcută de Sfântul Evanghelist Matei că Iisus este Hristosul, fiul lui David, fiul lui Avraam, Mântuitorul așteptat de poporul ales, Cel promis de Creator și vestit de profeți. Mântuitorul Iisus este începutul unui nou popor, născut din Duhul Sfânt, adică al creștinilor.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa și soborul de slujitori au săvârșit slujba de sfințire a Trapezei celei noi a mănăstirii.

Agenția de Știri Lăcașuri Ortodoxe a transmis slujba Sfintei Liturghii pe Rețeaua Informațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor – www.sf-esc.ro.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...