Sărbătoarea Mănăstirii maramureșene Moisei

Sărbătoarea mănăstirii maramureşene Moiseia început încă din data de 14 august, unde numeroşi credincioşi au venit sa ocinstească pe Maica Domnului prin rugăciune și cântare. După Vecernia cu Litieoficiată de către PS. Iustin a fost sfințit noul centru cultural Sf. MitropolitSava Brancovici, informează TRINITAS TV.

Sfânta Liturghie din ziua hramului a fostoficiată de către Preasfințitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar alEpiscopiei Maramureşului şi Sătmarului înconjurat de un numeros sobor depreoți şi diaconi, în prezenta unei mari mulţimi de credincioşi.

La invitația Preasfințitului Părinte Iustin au luat parte la hramul mănăstiriidin acest an președintele Academiei Romane: Ionel-Valentin Vlad, fiu almaramureșului, din localitatea Salistea de Sus, vicepresedintele AcademieiAlexandru Surdu, care au primit Crucea Voievodală Maramureșeană pentru laici,ca semn de înaltă apreciere. Printre invitați a fost și academicianul EmilBurzo.

Mănăstirea Moisei este un vechi așezământ monahal. În anul 1637, aceastaera reședință episcopului Dumitru Pop. Mănăstirea Moisei a fost sfințită înanul 1672, de Mitropolitul Transilvaniei, Sava Brancovici, ca metoc alMănăstirii Putna.

Mănăstirea Moisei, închinată AdormiriiMaicii Domnului, este o mănăstire ortodoxă aflată în localitatea Moisei, aflatăla o distanță de 13 kilometri de localitatea Vișeul de Sus și la numai 10kilometri de localitatea Borșa, pe drumul national ce leagă între elelocalitățile Sighet, Borșa, Prislop și Vatra Dornei.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...