Resfințire de biserică în parohia Borcea I

Duminică, 2 august 2015, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a fost prezent în mijlocul credincioșilor de la parohia Borcea I, cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din Protopopiatul Fetești.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri: Daniel Florin Enașcu și Nicușor Silviu Dascălu, preacucernicul părinte protopop Ionuț Costinel Voicu, preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor despre cele două minuni săvârșite de Mântuitorul, mergerea pe apele învolburate ale Mării Galileii și potolirea furtunii prin cuvântul Său dumnezeiesc. Îndemnul Mântuitorului adresat Sfântului Apostol Petru este valabil și pentru noi, credința fiind o armă puternică în lupta noastră cu cel rău.

Preasfinția Sa a acordat „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler” domnului primar Theodor Aniel Nedelcu, iar domnului viceprimar Constantin Zaharia i-a dăruit Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor pentru implicarea în lucrările de înfrumusețare ale Bisericilor din comună.

A urmat slujba de parastas pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai bisericii parohiale.

După Sfânta Liturghie Preasfinția Sa împreună cu soborul de slujitori au mers în procesiune și au sfințit lucrările exterioare ale sfântului lăcaș.

Fiecare copil prezent la Sfânta Liturghie a primit din partea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu câte o cruciuliță, iar credincioșii câte o iconiță cu hramul bisericii.

Preasfinția Sa a vizitat parohia Gâldău pentru a recomanda soluția cea mai bună înainte de începerea șantierului de pictură.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...