Hirotonie de diacon la parohia Sfântul Prooroc Ilie – Slobozia

Duminică, 5 iulie 2015, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a adus bucurie duhovnicească credincioșilor parohiei „Sfântul Prooroc Ilie” – Slobozia.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri: Daniel Enaşcu, Florin Ionescu și Nicușor Silviu Dascălu, preacucernicii părinți protopopi: Cristian Ștefan Munteanu, protopop de Slobozia și Bogdan Ionuț Stancu, protopop de Urziceni, preoţi şi diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit diacon pe tânărul teolog Marian Petre pe seama Catedralei din Urziceni cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena”, Protopopiatul Urziceni.

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a vorbind despre vindecarea celor doi demonizați din ținutul Gadarei, minune săvârșită de Mântuitorul Iisus Hristos. Cei doi demonizați sunt chipul omului fără Dumnezeu, batjocorit de puterea celui rău. Și de astfel de oameni este plină lumea și astăzi. Prezența la Biserică, împărtășirea cu Sfântul Trup și Sânge atât a noastră, cât și a copiilor noștri este un remediu puternic împotriva lucrării celui rău.

La sfârșitul slujbei preacucernicul părinte paroh Nicolae Nedelcu a mulțumit Întâistătătorului Eparhiei noastre pentru dragostea și grija pe care o poartă Parohiei Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul din Slobozia.

Preasfinţia Sa a binecuvântat toţi credincioşii: prunci, copii, tineri, adulţi şi vârstnici prezenți la Sfânta Liturghie.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...