Hramul Mănăstirii „Sfinţii Voievozi” din Slobozia

Sâmbătă, 8 noiembrie 2014, Mănăstirea „Sfinţii Voievozi” din municipiul de Reşedinţă Episcopală, Slobozia şi-a sărbătorit hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, înconjurat de preacuviosul părinte stareţ arhimandritul Rafail, vicar eparhial, un ales sobor de preacucernici părinţi consilieri, părinţii protopopi, preoţi din municipiul Slobozia şi diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Sfântul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia.

Cu această ocazie Preasfinția Sa a hirotonit preot pe preacucernicul diacon Alexandru Marian Filip pe seama parohiei Cocora, Protopopiatul Slobozia și pe tânărul teolog Ionuț Tudose, l-a hirotonit diacon, urmând să fie hirotonit preot pe seama parohiei Radovanu, Protopopiatul Oltenița.

Preasfinţitul Episcop Vincenţiu au ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică şi au vorbit despre prezenţa şi lucrarea Sfinţilor Îngeri în viaţa noastră și despre Sfinţii Arhangheli, ocrotitorii Mănăstirii. A adresat cuvânt de mulţumire Preasfințitului Corneliu, Episcopul Hușilor, care a binecuvântat Eparhia noastră, trimițând Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Sfânta Mănăstire Bujoreni, în oraşul Slobozia, aducând mare folos duhovnicesc credincioşilor Eparhiei.

Preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail a mulțumit Preasfinției Sale pentru grija permanentă arătată Mânăstirii „Sfinții Voievozi” și mănăstirilor din Eparhie, a mulțumit tuturor credincioșilor care au participat la Sfânta Liturghie și care au venit să se închine la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Sfânta Mănăstire Bujoreni.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor au binecuvântat toţi credincioşii prezenţi la slujbă.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...