Conferinţa pastoral – misionară a preoţilor din Ialomiţa

Marţi, 12 noiembrie 2013, a avut loc Conferinţa pastoral-misionară de toamnă din anul acesta, care a purtat titlul “1993-2013. Slujire şi dăruire. Două decenii de misiune creştină în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor”.

Conferinţa, desfăşurată în anul acesta aniversar, când tânăra noastră Eparhie împlineşte 20 de ani de la înfiinţare, a reunit toţi preoţii din cele trei Protopopiate ale Judeţului Ialomiţa: Slobozia, Feteşti şi Urziceni.

Preasfinţia Sa a participat la slujba de Te-Deum de la Catedrala Episcopală “Înălţarea Domnului” din Slobozia, ulterior, toţi clericii deplasându-se la Casa de Cultură Municipală din Slobozia.

Conferinţa a avut doua părţi. În prima parte Preasfinţia Sa a vorbit despre întemeierea Episcopiei şi despre lucrarea jertfelnică în cei 20 de ani de misiune şi a introdus cei trei cei trei referenţi: preacucernicul părinte Marian Pătărlăgeanu, Protopop de Feteşti, preacucernicul părinte Bogdan Ionuţ, Protopop de Urziceni, preacucernicul părinte Dumitru Drăghici, Protopop de Slobozia.

În a doua parte, preacucernicul părinte Gabriel Oproiu, consilier oficiul canonic, a prezentat un referat cu titlul “Misiune şi pastoraţie. Teologia şi practica misiunii în biserică azi.” cu măsuri de prevenire şi combatere a prozelitismului sectar.

Preasfinţia Sa a dat cuvântul preoţilor care au dorit să completeze referatele cu aspecte din slujirea pastorală a celor 20 de ani de existenţă a Eparhiei noastre.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...