Praznicul Adormirii Maicii Domnului în Călăraşi

Joi, 15 august 2013, când Biserica Ortodoxă Română prăznuieşte Adormirea Maicii Domnului, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie la Biserica “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” – Volna din municipiul Călăraşi, Protopopiatul Călăraşi.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la slujbă au participat preacuviosul părinte exarh Arhimandritul Rafail Mîţ, preacucernici părinţi consilieri, preacucernicul părinte protopop Ramon Eugen Ilie şi un sobor de preoţi şi diaconi. Alături de mulţime de credincioşi au participat la slujbă şi autorităţi locale, judeţene şi centrale.

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor despre Praznicul de astăzi, despre Sfânta Născătoare de Dumnezeu “uşă a lui Dumnezeu”, pentru că prin Ea a intrat Fiul lui Dumnezeu în lume, despre taina înălţării Ei la cer şi a încununării în ceata sfinţilor şi îngerilor, mai presus decât Heruvimii şi Serafimii pentru a fi rugătoare neobosită pentru noi, către Dumnezeu.

După terminarea Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, împreună cu soborul de preoţi şi diaconi, au mers în procesiune până la Monumentul Eroilor Marinei Române, pe malul braţului Borcea. Şi în acest an, de Ziua Marinei Române, s-a făcut slujba parastasului pentru toţi marinarii căzuţi la datorie.

Tot în ziua praznicului Preasfinţia Sa a cercetat şantierele de pictură de la parohiile “Sfântul Ierarh Nifon” şi “Sfântul Mucenic Dasie” din Călăraşi, apoi parohia Bora din municipiul Slobozia, care şi-a sărbătorit astăzi hramul şi împlinirea a 150 de ani de atestare documentară.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...