Procesiune în Săptămâna Luminată

Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor a organizat Miercuri 8 mai 2013 procesiunea cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Durău din Arhiepiscopia Iaşilor eveniment cuprins în manifestările prilejuite de anul omagial: 1993 -2013 Slujire şi Dăruire. Două decenii de misiune creştină în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor.

Sfânta icoană a fost întâmpinată de Preasfinţitul Vincenţiu la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” care după săvârşirea slujbei de mulţumire a ţinut un cuvânt de învăţătură şi binecuvântare pentru pelerinii prezenţi în număr foarte mare.

Soborul numeros de preoţii împreună cu ostenitorii Centrului Eparhial, ai Protopopiatelor şi tuturor parohiilor au însoţit icoana făcătoare de minuni pe străzile Municipiului Slobozia, intonând imne pascale, până la Mănăstirea „Sfinţii Voievozi” care îşi serbează al doilea hram de sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii”.

Între pelerinii prezenţi s-au numărat autorităţi locale şi judeţene dar şi copii şi tineri din parohii înscrişi în proiectele catehetice „Hristos împărtăşit copiilor” şi „Alege şcoala!”, însoţiţi de profesorii lor de religie.

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Durău va rămâne spre închinare până în ziua de luni 13 mai 2013.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...