Duminica Floriilor la Mănăstirea Balaciu

În Duminica Floriilor, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Balaciu, înconjurat de un sobor de preacuvioşi părinţi stareţi, preoţi şi diaconi, în prezenţa oficialităţilor locale şi a multor credincioşi.

În cadrul Sfintei Liturghii Întâistătătorul Eparhiei noastre a hirotonit întru ieromonah pe ierodiaconul Serafim Şurpanu, stareţul mănăstirii Crăsani.

La momentul predicii, Preasfinţia Sa a vorbit celor prezenţi despre al şaselea popas al Postului Mare, Duminica Floriilor, intrarea în Ierusalim a Mântuitorului Iisus Hristos. A pus la inimă credincioşilor faptul că odată cu această Duminică începe Săptămâna Patimilor, o săptămână în care suntem chemaţi să participăm la evenimentele mântuitoare, întâmplate acum aproape 2000 de ani, care se vor actualiza, în sufletele fiecăruia dintre noi, prin slujbe care se vor săvârşi în aceste zile.

Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a cerut tuturor credincioşilor să se pregătească duhovniceşte pentru o autentică participare la “drama Golgotei”, spre întâmpinarea bucurie Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, nădejdea mântuirii noastre.

După Sfânta Liturghie Întâistătătorul Eparhiei noastre a vizitat Mănăstirea Crăsani, binecuvântând obştea de călugări a mănăstirii şi a cercetat lucrările de înfrumuseţare a bisericii parohiale din localitatea Păltiniş.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...