Hramul Seminarului Teologic “Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia

Marţi, 13 noiembrie 2012, şcoala pentru formarea viitorilor preoţi din Eparhia Sloboziei şi Călăraşilor, Seminarul Teologic “Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, a îmbrăcat veşminte de sărbătoare, prăznuindu-şi patronul spiritual, pe marele patriarh constantinopolitan Sfântul Ioan Gură de Aur.

Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a participat la Sfânta Liturghie la Mănăstirea “Sfinţii Voievozi” din Slobozia, gazdă fiind preacuviosul părinte arhimandrit Rafail, înconjurat de părinţi consilieri, profesori, preoţi şi diaconi.

După săvârşirea Sfintei Liturghii, membrii Corului Seminarului au adus bucurie participanţilor pregătind un moment artistic, interpretând cântece din repertoriul bisericesc.

Din partea Seminarului, la acest moment festiv au vorbit părintele profesor Ovidiu Dincă, iar doi elevii Petrică Dinică şi Cătălin Ciupag din clasa a XII-a au susţinut referatele: Vindecare şi reînnoire – Taina Sfântului Maslu, lucrarea iubirii dumnezeieşti şi Sfântul Ioan Gură de Aur model de viaţă şi călăuză în credinţă.

Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a vorbit despre modelul mde viaţă, care este Sfântul Ioan Gură de Aur pentru elevii seminarişti şi pentru preoţii începutului de secol XXI. Cunoaşterea vieţii sale, a operei sale ne ajută să găsim răspunsuri pentru multele probleme pe care viaţa de zi cu zi le ridică înaintea noastră.

Preasfinţia Sa a felicitat corpul profesoral şi elevii Seminarului Teologic pentru misiunea educativă pe care o săvârşesc şi le-a urat spor în urcuşul spiritual pe care îl împlinesc. Preasfinţitul a înmânat bursele acordate de Sfânta Episcopiei celor mai buni 16 elevi ai Seminarului Teologic.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...