Hramul Bisericii Sfântul Ilie din Slobozia

Vineri, 20 iulie 2012, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a fost prezent în mijlocul credincioşilor din Parohia “Sfântul Ilie” din Protopopiatul Slobozia, cu ocazia sărbătoririi celui de al unsprezecelea hram.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie au participat, preacuviosul părinte arhimandrit Rafail Mîţ, Exarhul Mănăstirilor şi Schiturilor din cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, preacucernicul părinte consilier Gabriel Oproiu, preacucernicul părinte Dumitru Drăghici, Protopop de Slobozia, un sobor de preoţi şi diaconi. Pe lângă mulţime mare de credincioşi, la sărbătoarea Bisericii Sfântului Ilie, au fost prezenţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, judeţene şi centrale. Răspunsurile liturgice au fost date de câţiva membri ai Coralei “Sfîntul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia.

Cuvântul de învăţătură la această sărbătoare a fost rostit de preacucernicul părinte arhidiacon Nicuşor – Silviu Dascălu, care a vorbit despre viaţa şi misiunea jertfelnică, plăcută în faţa lui Dumnezeu, a Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, despre puterea credinţei mărturisită de Sfântul Prooroc, exemplu de trăire a credinţei creştine pentru noi cei de azi.

După Sfânta Liturghie s-a săvârşit slujba parastasului pentru ctitorii bisericii.

În cuvântul său, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a vorbit despre marea evlavie pe care creştinii ortodocşi o au pentru Sfântul Prooroc Ilie, care, potrivit Sfintei Tradiţii va fi Înaintemergător al Mântuitorului Iisus Hristos la a doua Sa venire întru slavă.

L-a prezentat comunităţii parohiale pe noul slujitor al parohiei, preacucernicul arhidiacon Nicuşor Silviu Dascălu, consilier eparhial, care împreună cu preoţii slujitori va fi un izvor de lumină şi fapte bune pentru credincioşii acestei parohii.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...