3 ani de la Întronizarea Preasfinţitului Vincenţiu ca Episcop al Sloboziei şi Călăraşilor

Praznicul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel este şi sărbătoarea Eparhiei, căci în această zi, în urmă cu 3 ani, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu era instalat de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, ca Episcop al Sloboziei şi Călăraşilor. Astfel, în ziua de 29 iunie 2012 clerul şi dreptmăritorii creştini din Eparhia noastră sărbătoresc întronizarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu ca Episcop al Sloboziei şi Călăraşilor.

Evenimentul a fost marcat de săvârşirea Sfintei Liturghii arhiereşti, Preasfinţia Sa liturghisind alături de un sobor format din părinţii consilieri, protopopi, inspectori şi stareţi.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa a acordat duhovnicia celor şapte preoţi, care au susţinut în data de 28 iunie 2012, examenul de duhovnicie.

La acest moment aniversar, Întâistătătorul Eparhiei a acordat acte de cinstire, hirotesind mai mulţi preoţi de la Centrul Eparhial în treapta de iconom. Imediat după acest moment părintelui Viorel Geantă, Preşedintele Consistoriului Eparhial, i s-a conferit “Crucea Sloboziei”, iar preacuvioaselor maici Lucia Scîrneci şi Filofteia Brebu le-a oferit rangul de stavrofore alături de “Crucea Sloboziei”.

După Sfânta Liturghie, a urmat slujba de Te Deum, iar preacucernicul părinte Manuel Rusu, Consilier Cultural, a citit un cuvânt, în numele ostenitorilor Centrului Eparhial, prin care a subliniat realizările pastorale, misionare, administrative şi sociale ale Episcopiei noastre în cei trei ani.

Preasfinţia Sa a mulţumit preoţilor şi credincioşilor pentru dragostea cu care l-au înconjurat la acest moment aniversar, exprimându-şi nădejdea că lucrarea de mântuire pe care slujitorii sfintelor altare din cele 2 judeţe ale Episcopiei noastre o săvârşesc, va spori înzecit şi însutit în anii care vor urma.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...