Resfinţirea bisericii Mănăstirii Radu Negru

Duminică, 24 iunie 2012, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie şi resfinţitrea bisericii Mănăstirii Radu Negru din Călăraşi.

Programul liturgic a început cu săvârşirea Sfintei Liturghii, la care au participat preacucernici părinţi consilieri de la Centrul Eparhial, preacucernici părinţi protopopi, preoţi din municipiul Călăraşi, diaconi şi mulţime de credincioşi.

Cu această ocazie Preasfinţia Sa a hirotonit întru preot pe diaconul Daniel Costin Mihai, pe seama parohiei Ştefan Vodă, Protopopiatul Călăraşi, preacuviosului ieromonah Iustinian Matei i-a oferit rangul de protosinghel, iar binefăcătorilor ctitori Ion Ciulinaru şi Alexandru Ţintă, le-a oferit Ordinul “Crucea Sloboziei” în Grad de Cavaler.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa e explicat înţelesul duhovnicesc al pericopei evanghelice şi a lăudat pe cei care s-au implicat în restaurarea acestei frumoase biserici.

S-a săvârşit slujba parastasului pentru pomenirea fericiţilor ctitori, binefăcători şi slujitori ai bisericii care a împlinit 100 de ani de la târnosire.

După Sfânta Liturghie a urmat slujba de sfinţire a bisericii, restaurate în ultimii ani de preacuviosul părinte stareţ Protosinghelul Gherasim, când Întâistătătorul Eparhiei noastre, urmat de soborul de preoţi şi diaconi au înconjurat lăcaşul de cult. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, pentru a se putea slujii în condiţii canonice Sfânta Liturghie, urmat de sfinţirea picturii şi a catapetesmei. Credincioşilor li s-a explicat momentele liturgice ale acestei slujbe şi simbolistica spirituală a ceea ce s-a săvârşit.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...