Hramul Catedralei din Urziceni

Luni, 21 mai 2012, când Biserica Ortodoxă Română prăznuieşte pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala din Urziceni cu ocazia hramului.

Sub protia Preasfinţiei Sale au slujit preacuviosul părinte exarh arhimandritul Rafail, preacucernicul părinte consilier Daniel Enaşcu, preacucernicul părinte Bogdan Ionuţ Stancu, Protopopul Urzicenilor şi un sobor de preoţi şi diaconi.

La momentul predicii Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a vorbit despre viaţa Sfinţilor Împăraţi şi a explicat pericopa evanghelică a zilei. Cu această ocazie Preasfinţia Sa a hirotesit sachelari pe preacucernicii părinţii din Protopopiatul Urziceni: Sorin Gabriel Popa Popescu de la parohia Slătioarele, Petre Nichita de la parohia Bărcăneşti şi George Dobre de la parohia Malu II, pentru activitatea pastoral – misionară şi administrativă din parohiile pe care le păstoresc.

După oficierea Sfintei Liturghii, Întâistătătorul Eparhiei, a săvârşit slujba parastasului pentru fericiţii ctitori, binefăcători şi slujitori ai Catedralei “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Urziceni.

La sfârşitul slujbei, grupul de cateheză “Mugur de lumină” al Protopopiatului Urziceni a susţinut o scenetă despre Sfintele Taine. Tot cu această ocazie a sărbătorii hramului catedralei, a fost lansată cartea “Un deceniu de trudă întru Hristos”, scrisă de preacucernicul părinte Bogdan Ionuţ Stancu, Protopopul Urzicenilor şi domnul George Călin, poet, editor şi publicist.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...