Târnosire de biserică la Feteşti

Duminică, 20 mai 2012, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a fost prezent în mijlocul credincioşilor din municipiul Feteşti, pentru a marca un eveniment istoric şi anume sfinţirea (târnosirea) bisericii cu hramurile “Adormirea Maicii Domnului” şi “Cuvioasa Parascheva”.

Programul liturgic a început cu săvârşirea Sfintei Liturghii, la care au participat preacucernici părinţi consilieri de la Centrul Eparhial, preacuviosul părinte exarh arhimandritul Rafail, părintele protopop Marian Pătărlăgeanu dar şi toţi preoţii din municipiul Feteşti. Cu această ocazie Preasfinţia Sa a acordat acte de cinstire binefăcătorilor bisericii, oferind Ordinul “Crucea Sloboziei” în Grad de Cavaler domnului Primar Gheorghe Catrinoiu.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa e explicat înţelesul duhovnicesc al pericopei evanghelice şi a lăudat pe cei care s-au implicat în ridicarea acestei frumoase biserici.

După Sfânta Liturghie a urmat slujba de sfinţire a bisericii, când Întâistătătorul Eparhiei noastre, urmat de soborul de preoţi şi diaconi au înconjurat lăcaşul de cult. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, pentru a se putea slujii în condiţii canonice Sfânta Liturghie, urmat de sfinţirea catapetesmei. Părintele consilier Cristi Gavrilă a explicat credincioşilor fiecare moment al slujbei de târnosire.

La acest moment istoric pentru municipiul Feteşti, toţi credincioşii, copii, tineri, vârstnici, femei şi bărbaţi au avut bucuria unică, binecuvântată de Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi Sfântul Epitaf aflate pe Sfânta Masă nou sfinţită.

Cu ocazia sfinţirii noii biserici din Municipiul Feteşti a fost adusă Racla cu moaştele Sfântului Andrei de la Mănăstirea Peştera Sfântului Andrei din Arhiepiscopia Tomisului.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...