Conferinţa pastoral – misionară a preoţilor din Ialomiţa

Marţi, 15 mai 2012, a avut loc Conferinţa pastoral-misionară din anul acesta, care a purtat titlul “2012 -Anul Omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română”.

Conferinţa a reunit toţi preoţii din cele trei Protopopiate ale Judeţului Ialomiţa: Slobozia, Feteşti şi Urziceni.

Preasfinţia Sa a participat la slujba de Te-Deum de la Catedrala Episcopală “Înălţarea Domnului” din Slobozia, ulterior, toţi clericii deplasându-se la Casa de Cultură Municipală din Slobozia.

În cuvântul său, Preasfinţia Sa a pus la inima preoţilor prezenţi, că faptele vieţii de zi cu zi ne arată că nu avem numai oameni bolnavi, ci şi societatea în care trăim este bolnavă, oamenii suferind din cauza înmulţirii păcatelor colective şi a comportamentelor sociale negative. De aceea, este nevoie ca Sfântul Maslu să fie săvârşit nu numai pentru cei bolnavi, ci şi pentru toată obştea, întrucât păcatul are şi aspecte sociale care au nevoie de vindecare. Prin educaţie şi pastoraţie, Biserica poate contribui la însănătoşirea spirituală şi morală a societăţii.

Subiectul conferinţei preoţeşti, a fost dezvoltat de trei referenţi selectaţi pentru alcătuirea referatelor, din cei nouă referenţi de la cele trei protopopiate.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...