Praznicul “Întâmpinării Domnului” la Mănăstirea “Sfinţii Voievozi”

Joi, 2 februarie 2012, în ziua slăvitului praznic al Întâmpinării Domnului, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească la Mănăstirea “Sfinţii Voievozi” din municipiul Slobozia. Preasfinţia Sa a fost înconjurat la această mare sărbătoare de preacucernici părinţi consilieri, protopopi, preacuvioşi părinţi, preoţi şi diaconi,reprezentanţi ai autorităţilor locale şi mulţime de credincioşi, iar răspunsurile la strană au fost date de Corul Mănăstirii “Sfinţii Voievozi”.

În această zi a fost hirotonit diacon Alexandru Marian Filip, pe seama Catedralei Episcopale “Înălţarea Domnului” din Slobozia, iar preacuviosul părinte Antonie Nifon de la Mănăstirea Hagieni a primit hirotesia întru protosinghel.

La acest moment aniversar preacuviosul părinte Rafail, exarhul mănăstirilor şi schiturilor din cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor a rostit un panegiric, în care a evidenţiat activitatea Preasfinţiei Sale în Eparhia pe care o păstoreşte cu atâta grijă.

La sfârşitul Sfintei Liturghii s-a rostit un Polihroniu, pentru că ziua de 2 februarie are o însemnătate deosebită pentru comunitatea Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor. În acest an s-au împlinit 18 ani de când Întâistătătorul Eparhiei noastre, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a primit hirotonia întru arhiereu.

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a vorbit despre prăznuirea de astăzi şi despre roadele duhovniceşti pe care le primim de la Mântuitorul Iisus Hristos. A mulţumit părinţilor consilieri, protopopi şi stareţi pentru prezenţa la acest moment aniversar şi pentru bucuria comuniunii în slujire.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...